Dropbox Startmenu - Part Deux

Door croontje op maandag 12 september 2011 10:30 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 4.868

Mijn vorige blogpost ging over het maken van een "Dropbox startmenu". Dit is een map op je Dropbox met tools en dergelijke die je makkelijk kan syncen en daarbij een app die fungeert als startmenu. Zo wil ik aanpassingen en configuratie instellingen in mijn toolbox snel over andere PC's verspreiden. Bijvoorbeeld het toevoegen van een server in Filezilla of Putty of het updaten van verschillende apps.
Ik maakte eerst gebruik van Hedgehogs Jumplist launcher maar na een tijdje merkte ik dat de map van de Launcher begon vol te lopen met .ICO bestanden. In de reacties suggereerde edeboeck dat Portable apps ook een optie was dus die heb ik even naderbij bekeken. Eťn van de redenen dat ik de Jumplist Launcher verkoos boven de Portable Apps Launcher was dat de Jumplist Launcher categorieŽn ondersteunt. De nieuwste versie van de Portable Apps Launcher ondersteunt nu echter ook categorieŽn. Na meerdere weken gebruik te maken van de Portable Apps Launcher ben ik overtuigd en is het de moeite waard om mijn vorige blogpost te corrigeren.

De werkwijze is wederom zeer simpel:
  • Installeer de Portable apps Launcher in je dropbox folder
  • Installeer de Portable apps die je wilt gebruiken dmv. de Launcher (Beheren - Meer programma's downloaden)
  • Voila :)
Programma's die niet bij Portable apps te vinden zijn maar wel portable zijn voeg je gewoon toe door een map aan te maken en de programmabestanden hierin te plaatsen. Een klein struikelblok was nog het feit dat de PA Launcher geen .BAT files herkent. Dit heb ik opgelost door gebruik te maken van Quick Batch File Compiler. Ik wilde bijvoorbeeld een snelkoppeling om met 1 klik men HTPC op te starten via WOL dus heb ik een batch file en WOL.EXE samengevoegd tot 1 exe file. Probleem opgelost.
http://dl.dropbox.com/u/6898428/Blog/dropboxstartmenu2.jpg

Als je commandline parameters wilt toevoegen aan een Portable App dan plaats je gewoon een .INI bestand in de maps van de app bv. "FileZillaPortable.ini" (bestandsnaam is hetzelfde als de .EXE) met de volgende inhoud.

code:
1
2
[FileZillaPortable]
AdditionalParameters=-s


Vervang "-s" natuurlijk door je eigen parameters. (De "-s" zorgt ervoor dat Filezilla automatisch opent met de sitemanager)

Volgende: Dropbox Startmenu 06-'11 Dropbox Startmenu

Reacties


Door Tweakers user CmdrKeen, maandag 12 september 2011 11:58

Interessante post. Zelf doe ik dit met PStart (http://www.pegtop.de/start/).

Door Tweakers user TheAnthonyNL, maandag 12 september 2011 12:39

Hehe geweldig idee , ga ik straks gelijk uitproberen als ik thuis ben.

Maar alleen 1 vraag , start PA automatisch op als je pc aanzet waarop dropbox automatisch opstart?

Door Tweakers user croontje, maandag 12 september 2011 13:14

Ik heb de PA Launcher toegevoegd aan mijn taskbar. Als ik dus een programma nodig heb dan klik ik gewoon PA launcher open. In principe kan je ook gewoon PA Launcher laten opstarten door een snelkoppeling in de map "Opstarten" te zetten. Dropbox start normaal gezien altijd mee op met je PC. En zodra alle bestanden gesynced zijn draaien gewoon alle programma's lokaal.

Door Tweakers user sanderev66, dinsdag 13 september 2011 20:08

Misschien een leuk idee om mijn JumpIt, uit te gaan breiden met DropBox ondersteuning. (Profielen syncen) En een volgende stap zal iets als JumpIt mappen (of zoiets) worden, waarmee je een quicklaunch ala Portable apps maar dan gebruik makend van de Windows built in Pop-up menu's.

Door Tweakers user croontje, dinsdag 13 september 2011 21:16

Mja, maar dan liefst wel een Portable JumpIt. Want het voordeel van deze constructie is net dat ik geen enkel programma moet installeren. (behalve dropbox natuurlijk maar dat staat er sowieso op)

Door Tweakers user sanderev66, woensdag 14 september 2011 10:38

In principe gaat dat dan een eenmalige installatie worden.

Nou ja "installatie", de installer doet weinig anders dan zichzelf in een bepaalde map uitpakken :p Maar ik ben nog bezig met iets wat letterlijk zichzelf installeert. (Ala OSX)

Door Tweakers user croontje, donderdag 15 september 2011 21:01

Maar heb je voor uw reeks programma's geen ondersteunend pakket nodig? MicroSE framework of zo??

Reageren is niet meer mogelijk